Raak!

za | 13u-15 u | De Trap van Steen en Wolken (+1/+2) | vrij toegankelijk (wees zeker op tijd!)

Christophe Vekeman leidt een podium waar verhalen over schoonheid en troost centraal staan!

Welke passage zal jouw gevoeligste snaar raken?

Vier stadslezers van het platform Gent Leest, en gecoacht door Handelsreizigers in Ideeën,   vertellen elk een pakkend verhaal.

Urgent.fm stoomt vier muzikanten klaar die deze verhalen met muziek verweven op de vleugelpiano van de bib. Ze verklanken de troostende woorden naar een sfeervolle compositie. Huis-illustratrice Marthe Verhoest (@vroest_) vertaalt op haar beurt het geheel in enkele prachtige illustraties.

Dit zijn de duo’s lezer-pianist:

  • Sara Logghe &  Liselotte Slosse
  • Tom Vandenberghe &  Evert Debusschere
  • Caroline Verbruggen & Matthias De Jaeger
  • Stef Craps &  Frank Boddin

RAAK, een samenspel van lijnen, woorden en klanken gebundeld door gastheer Christophe Vekeman.

Leesgroepen

Duik zelf in deze boeken en kom naar de leesgroepen.
Samen met andere boekenliefhebbers wissel je je leeservaringen uit over Cruise van Christophe Vekeman

Klik hier voor meer info.

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman vierde in september zijn twintigjarige schrijverschap met de verschijning van zijn alweer zestiende boek, het formidabele Cruise. Hij valt dikwijls te bekijken op het podium, te beluisteren op de radio en te lezen in de krant. Wat Raak betreft: hij heeft er zin in!

Foto: © Kaat Pype

Urgent.fm

Urgent.fm

Urgent.fm is het medialab van de Universiteit Gent, dé stadszender bij uitstek en dé referentie op het vlak van muziek en cultuur. Urgent.fm biedt berichtgeving voor de meerwaardezoeker, dient de rebel, voedt het creatieve brein én eert het eigenzinnige karakter. Voorbeelden zijn de ruime muziek- en cultuurprogrammatie, de radioshow Poolijs en de cultuurblog Tumult.fm. Het hippe online en on air platform flirt met de Gentse cultuursector en bericht over kunst en podia in de binnenstad. Urgent.fm is 24/7 zowel on air via 105.3FM beluisterbaar, als online via urgent.fm