Mensen zeggen dingen

21u-23u | Krookcafé (gelijkvloers)  | Volzet

 

Mensen zeggen dingen is enkel gewapend met microfoon en heeft niets dan het woord te verspreiden. Bereid je voor op comedy, spoken word, poëzie, theater, stand up, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

Met woordkunsten van onder meer Esohe Weyden, Sylvie Marie, Sefora Sam, Kevin Amse, Kristien Spooren en Marlijn Spee.

 

www.mensenzeggendingen.be

 

Sefora Sam

Sefora Sam

Sefora Sam aka Sesapoetry wordt door Mensen Zeggen Dingen met grif mee gegraveerd in de lijst van talentvolle Slampoets, want deze jongedame publiceerde op haar negentiende reeds haar eerste bundel “The Thrill Of Victory” en stond stevig haar vrouwtje op menig podium sindsdien.
Sabina Lukovic

Sabina Lukovic

Deze Rotterdamse dame met pit brengt spoken word en proza, met een sensueel en choquerend randje. Ze bevestigde deze reputatie al op festivals als Pukkelpop, Gentse Feesten en Lowlands, en ook op verschillende clubshows van Mensen Zeggen Dingen in België en en Nederland.
Kristien Spooren

Kristien Spooren

Schrijver en dichter uit Gent met Mechelse roots. Ze won de Poëzieprijs Stad Harelbeke 2018, pakte een laureatenplakkaat van Naft voor Woord 2018 en heeft enkele opkomende publicaties

in de betere literaire tijdschriften. Daarnaast frequenteert ze podia in België en Nederland, met onder andere de Poëziebustour 2018, Mensen Zeggen Dingen tijdens de Gentse Feesten en een welverdiende kwalificatie voor de finale van het BK Poetry Slam 2018.

Kevin Amse

Kevin Amse

Kevin Amse introduceerde slam poetry in Gent in 2012 met het podium Stemschot. Hij is een woordkunstenaar die actuele thema’s met persoonlijke vermengt op een bij wijlen erg humoristische manier en daar al diverse prijzen mee won in de literaire niche. In 2018 verscheen Kevin in Het Laatste Woord op De Zevende Dag, meteen zijn eerste televisieoptreden. Zijn gedichten werden o.a. gepubliceerd in het literaire tijdschrift Deus Ex Machina.
Marlijn Spee

Marlijn Spee

Zangeres/pianiste Marlijn Spee heeft naast projecten als ‘Moyson-in-Spee’ en haar band MARLIJN, solosets, zoals nu op #daaromleesik. De verhalen klinken vertrouwd, echter nooit cliché.
L-Deep

L-Deep

L-Deep is in 2012 begonnen met spoken word / poetry slam. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper bij het platform ‘Punchout Battles’. Sinds L-Deep entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele podia in Nederland.  Hij staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie en is tegenwoordig host van Mensen Zeggen Dingen in Paradiso te Amsterdam.

 

Esohe Weyden

Esohe Weyden

Esohe Weyden is een dichteres, slam poëte en presentatrice uit Antwerpen die altijd alles onder controle heeft behalve het vloeien van woorden uit haar mond. Ze is al enkele jaren druk bezig zoveel mogelijk mensen lief te bekogelen met haar woorden vanop elk beschikbaar podium en vindt geen rust tot ze iedereen heeft geraakt. Ze schetst met haar gedichten op ritmische wijze beelden over hoe zij naar de wereld kijkt en wijst met haar pen naar het verleden en het heden, in de hoop ieder oor te inspireren.
Yannick Moyson

Yannick Moyson

Yannick Moyson is een soort van jonge kerstman die het hele jaar door actief is. Hij is gul, goedlachs en geeft steeds alle energie die in hem zit. Zijn bescheidenheid is recht evenredig met hoe hij andere artiesten aankondigt als presentator, maar ook dat siert hem, net zoals de pen of het potlood dat steevast door zijn dot steekt. Hij is de bezieler van You On Stage, lid van het collectief Eigen Wolk Eerst, en presentator van alle Belgische shows van Mensen Zeggen Dingen.