Getekende verhalen

za | 10u30-12u30 en 15u-17u | Kinderbibliotheek (-1) | gratis

Kinderen en (groot)ouders! Kom luisteren en kijken naar prachtige verhalen, gebracht door verteller Griet Desutter en straffe illustratoren.

In de voormiddag tekent illustrator Sassafras De Bruyn (10.30-12u) en het illustrator-duo Jacques & Lise (12-12.30u).

Tijdens de namiddag zie je nieuw werk van Carll Cneut (15-16.30u) en Jacques & Lise (16.30-17u) tot leven komen.

CARLL CNEUT

CARLL CNEUT

Carll Cneut heeft ruim 20 prentenboeken en 4 dichtbundels geïllustreerd, naast bijdrages in een aantal andere boeken. Van zijn boeken bestaan bijna 200 vertalingen in een 40-tal talen. In 2015 ontving Carll de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren. Eerder werd hij bekroond met de Gouden Uil, de Woutertje Pieterse Prijs, twee Boekenpauwen, de Prix Octogone, twee Gouden Plaques en nog veel meer. Carll koesterde al langer de wens om dierenverhalen van Toon Tellegen te illustreren. Die wens is nu uitgekomen. En hoe! De vuurzeevlieg en andere dierenverhalen is een prachtwerk van 2 grootmeesters geworden. Foto: C Joris Deleersnijder
SASSAFRAS DE BRUYN

SASSAFRAS DE BRUYN

Sassafras De Bruyn studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas School of Arts in Antwerpen. Ze heeft intussen tien kinderboeken op haar naam staan, maar illustreert daarnaast ook voor een waaier aan andere projecten. Zo is ze bekend van ‘Iedereen Beroemd’ op één, waar ze elke week iemands mooiste herinnering in beeld giet. Ze maakte ook het affichebeeld van dit festival. In haar illustratief werk wisselt ze weemoed af met humor, zwaarte met tederheid. Haar poëtische beelden baden in warme kleuren, afgewerkt met een vleugje eigenaardigheid.

Foto: C Hervé Debaene

JACQUES&LISE

JACQUES&LISE

ofwel Jacques Maes & Lise Braekers, zijn allebei graphic designer. Ze zijn gek op vintage spulletjes én op elkaar. De nostalgische vondsten die ze opsnorren op rommelmarkten en de citytrips die ze maken, vormen de basis voor hun ontwerpen. Met hun werk willen ze mensen steeds opnieuw tot verwondering aanzetten.

Foto: C © Yves Schepers