Ander licht op de zaak

 

Leesclubs Ander Licht op de zaak

 

Tijdens ‘Ander licht op de zaak’ (23/11 tijdens het festival #daaromleesik) brachten verschillende UGent wetenschappers en proffen het boek mee dat voor hen als essentieel fictiewerk voor hun vakgebied geldt. Duik zelf in deze boeken en kom naar de leesclubs. Samen met andere boekenliefhebbers wissel je je leeservaringen uit. Ben je benieuwd wat andere mensen aantrekt (of net niet) in dit werk? Wil je meer weten over de auteur en zijn stijl? Pluis je graag uit welke maatschappelijke thema’s in dit boek vervat zitten? Kom dan langs! Met verschillende mensen een boek onder begeleiding bespreken, verrijkt je leeservaring en vergroot je leesplezier.

 

Ma. 28/01/2019 – 19:30 – 22:00: Heerlijke nieuwe wereld (A. Huxley)

Ma.  04/02/2019 – 19:30 – 22:00:  Het powerboek (J. Winterson)

Do. 07/02/2019 – 19:30 – 22:00: Het jaar van de gelukszoekers (S. Sahota)

Ma. 11/02/2019 – 19:30 – 22:00: Middlesex (J. Eugenides)

Ma. 25/02/2019 – 19:30 – 22:00: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (M. Kundera)

Do. 28/02/2019 – 19:30 – 22:00: Frankenstein (M. Shelley)

 

Prijs: € 5/ € 1

Locatie: De Krook

 

schrijf je hier in 

 

Frankenstein – M. Shelley (gekozen door Johan Braeckman)

“Het gaat over een wezen dat er graag wil bijhoren, maar overal op grenzen botst. De eenzaamheid en er willen bijhoren is een cruciaal thema in het boek en je krijgt sympathie voor het monster.”

 

Sunveej Sahota, Het jaar van de gelukszoekers (gekozen door Eva Brems)

Eva Bram koos voor Het jaar van de gelukzoekers van Sunjeev Sahota omdat het een andere kijk op migratie geeft.

 

Middlesex – J. Eugenides (gekozen door Piet Hoebeke)

 

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan – Kundera (gekozen door Hetty Helsmoortel)

“Kundera vertelt het verhaal van vier personages die hij zelf had kunnen worden, had hij andere keuzes gemaakt. En ik herken dat. Ik houd niet van het vakjesdenken maar geloof net in interdisciplinariteit.”

 

Heerlijke, nieuwe wereld – Aldous Huxley (gekozen door Paul Verhaeghe)

“Er staat zoveel meer psychologie in romans dan in psychologische vakliteratuur.” – Paul Verhaeghe.

 

Het Powerboek – Jeanette Winterson (gekozen door Sofie Van Bauwel)

 

Johan Braeckman

Johan Braeckman

Johan Braeckman is hoogleraar Wijsbegeerte aan de UGent. Hij publiceerde boeken en hoorcolleges over wetenschappelijke en filosofische onderwerpen en geeft geregeld lezingen in binnen- en buitenland.

 

FOTO : © Gwenny Cooman

Eva Brems

Eva Brems

Eva Brems is professor aan de Rechtsfaculteit van UGent en is gespecialiseerd in mensenrechten.
Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Hij werkt als gewoon hoogleraar aan de UGent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral uit naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden.
Sofie Van Bauwel

Sofie Van Bauwel

Professor Sofie Van Bauwel is hoofddocent aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen waar ze voorzitter is van de vakgroep Communicatiewetenschappen. Ze is lid van het onderzoekscentrum CIMS (Centre for Cinema and Media Studies) waar ze onderzoek doet naar media en gender.

 

FOTO : © Caroline Vinckart

Piet Hoebeke

Piet Hoebeke

Piet Hoebeke is hoofd van het departement Urologie aan UZ Gent gewoon hoogleraar urologie. De interesse van prof. Hoebeke gaat uit naar kinderurologie en urogenitale reconstructie in het algemeen. Hij focust in hoofdzaak op aangeboren aandoeningen van de urinewegen en de genitalia. Verder bekommert hij zich ook over deze problemen bij adolescenten.
Hetty Helsmoortel

Hetty Helsmoortel

Hetty Helsmoortel is kankeronderzoeker aan de UGent, moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen, en theaterliefhebber. Die laatste passie liep volgens sommigen wat uit de hand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar naar het RITCS trok om er drama te studeren.
Lies Steppe

Lies Steppe

Lies Steppe zingt, neemt de jazzhonneurs waar op Klara in Take 6, Late Night Jazz en Round Midnight, presenteert Jazz Middelheim, werkt als voice over en als stemcoach. En als het even kan is ze graag moderator voor #daaromleesik.

 

FOTO : © Caroline Vinckart