Expo – Mooi, lezen is mooi!

 

21/11 – 31/01 Bibliotheek De Krook

 

Belevingsexpo waarin het leesplezier centraal staat. Zeven eilanden, verspreid over de hele bibliotheek, laten je op een verrassende manier stilstaan bij de leesmotivatie van mensen. Uit onderzoek van de UGent blijkt namelijk dat we om heel wat verschillende redenen naar een boek grijpen.

Zo heb je onder meer De ontdekker, die het liefst boeken leest om iets bij te leren. Voor gelukzoekers staat genieten dan weer centraal. Zij genieten er mateloos van om zich onder te dompelen in de wereld van het boek. Maar je hebt ook wereldverbeteraars, die het liefst boeken lezen die ideeën geven om de wereld te verbeteren en actie te ondernemen.

 

En jij? Welk soort lezer ben jij? Kom het te weten tijdens de expo, (her)ontdek de collectie van De Krook op basis van jouw leesprofiel en laat je inspireren door tips van gelijkgestemde lezers. Ook de kinderbibliotheek steekt zich voor de gelegenheid in een speciaal jasje, met onder meer leuke doe-opdrachten en workshops voor klassen.

 

Meer info over de verschillende leesprofielen en interessante leestips op maat van je profiel vind je in ons webdossier.